Võimalus

Olen veendunud, et Universum näitab meile alati kõige lühema tee meie unistusteni, aga me lihtsalt ei pane seda tähele või ei taha arvesse võtta. „Ma saan ise hakkama, ma olen tugev“ on põhilised argumendid, kui ajad on rasked ja keegi hakkab rääkima midagi üleloomulikest jõududest. Ometi on tõsi, et kui oleksime tähelepanelikumad, kannatlikumad ja avatud võimalustele, siis läheksid kõik asjad libedamalt ja meeldivamalt.

Olin just magama jäämas, kui televiisor äkki röögatas. Olin unustanud ta mängima ja lõppeva filmi tunnuslaul äratas mind.
„I would stay in line for this. There`s always room in life for this.“
Olin korrapealt täiesti ärkvel, see oli just see viimane lüli, mida olin otsinud ja oodanud. Laul rääkis elust ja selle koledast poolest, mille olemasolu me ei tahagi teada, kuid millest me siiski oleme sunnitud aegajalt läbi sumama. Kuid siis oli seal võimalus teha midagi, mis tõesti meeldib, mis kannab endas vabaduse hõngu ja armastuse soojust. Ja selle nimel oli laulja nõus järjekorda võtma. Paulo Coelho kirjutab, et isegi kui armastus ei jää püsima, siis peaksime igal juhul haarama võimalusest, sest isegi kui see tunne ei ole tõeline, siis oleme vähemalt näinud tähe plahvatust ja see on ka juba midagi, midagi mida enamik inimesi ei koge kunagi, kuna nad ei anna endale võimalust. Hirm tundmatu ees röövib meilt võimaluse, mis oleks võinud meid tõsta kõrgele, kust vaade on palju parem ja selgem. 

[su_pullquote align=”left” class=””]„Pankrot on ajutine, aga vaesus on igavene.“

– Robert Kiyosaki[/su_pullquote]

Öeldakse, et me tegelikult ei karda tundmatut, vaid kardame kaotada seda, mis meil on. Ja see hoiabki meid kinni tegemast midagi suurt, nägemast midagi erilist ja kogemast midagi, mis on palju suurem, kui me oskame ettegi kujutada. Robert T. Kiyosaki kirjutab oma raamatus „Pankrot on ajutine, aga vaesus on igavene.“ See on just see, et tänu oma hirmule kukkuda, ei saa me kunagi lennata. Aga me kõik unistame sellest müstilisest vabadusest, sellest „Valgest Laevast“, et keegi teeks kõik meie eest ära ja meil endal poleks vaja riskida ega otsustada. Võin teile kinnitada, seda laeva ei tule enne, kui oleme valmis minna laskma ja haarama võimalusest, mis südames tundub hea ja õige. Seda ei tule enne, kui me lõpuks hakkame maailma vaatama lisaks silmadele ka südamega.

Olen lauljaga nõus, ka mina olen nõus selle vabaduse ja armastuse nimel järjekorda võtma ja elul on alati selle jaoks ruumi ja ka veel enamaks. On alati ruumi armastuse jaoks.