Kuidas enesekindlust arendada?

Sul on võimalik enesekindlust arendada täpselt samamoodi nagu teisi oskuseid. Enesekindlus on täpselt samasugune vahend edukuse teel nagu mõni spetsiifiline erialaline element, mida igapäevaselt tahetakse paremaks treenida.

Enesekindlus koosneb kolmest tahust ning iga külg on täpselt sama oluline.

1 Tahk on usk iseendasse ja oma võimetesse. Mitte lootus, et äkki ühel päeval olen ma võimeline midagi korda saatma, vaid usk, et piisavalt treenides, olen ma suuteline omandama iga oskuse. Juba piiblisse pandi kirja, et usk on aines kõigele, mida me loodame saada ning tõend, et need asjad on võimalikud. Visualiseeri endale mida sa tahad osata, kui hästi sa seda oskad ning kui hästi sa ennast tunned selle juures. Ka einstein on öelnud et ettekujutlusvõime on ülim. Kasuta oma võimet endale ette kujuta, et saaksid minna järgmise sammu juurde.

Niiet siis 1 samm on usk iseendasse ja oma võimetesse. Sa oled suuteline omandama kõik mida sa tahad.

2 Tahk on Treening. Läbi tuhandete korduste ja sadade treeningtundidega lood sa endale vundamendi, et sa päriselt ka oled võimeline tegema kõike seda, mida sa endale ette kujutad. Et see ei ole lihtsalt mingi unistus või luulu vaid sa päriselt ka töötad selle kallal ning muutud paremaks mida kordus edasi.

Algul võib olla palju kõhklusi ja negatiivseid mõtteid hoolimata usust et see on võimalik, kuid mida kordus edasi, mida päev edasi, mida rohkem õnnestumisi seda enam muutuvad su mõtted positiivsemaks ning tahe rohkem treenida suureneb, mis loob ideaalse eelduse kolmanda külje jaoks.

3 Tahk on oma oskuste rakendamine võistlustel. Kui esimestel kordadel ei õnnestu, siis see on okei, see tähendab tavaliselt 2 kahte asja, kas pole piisavalt treeningtunde seljataga või sa oled krambis ja pinges. Kui pole piisavalt treeningtunde selja taga, siis tuleb rohkem kordusi teha ning kui oled liialt pinges, siis on vaja lihtsalt rohkem kogemusi. Igaljuhul on tähtis aru saada, et kannatlikkus ja järjepidevus ei vea kunagi alt. 

Niisiis see kolmnurk on lihtne viis kuidas olla enesekindlam oma tegemistes. Kahe esimese tahuga lood endale soliidse, kindla ning tugeva vundamendi, et kui tuleb sobiv moment ja võimalus oma oskust rakendada siis oled sa valmis selle võimaluse ära kasutama ning õnnestuma. 

ning mida rohkem tuleb õnnestumisi, seda enesekindlam sa oled, mida enesekindlam sa oled, seda rohkem tuleb õnnestumisi. Enesekindlus on eneseusk, treenimine ning oskuse õige aegne edukas rakendamine. Need kõik kolm eksisteerivad koos ning alati koos, jätad ühe tahu ära, siis ei ole enam kolmnurka ega tasakaalu, kõik mis on tasakaalust väljas ei vii edukuseni. 

Usu endasse, treeni nii palju kui võimalik, harjuta ja arene pidevalt oma spordialal ning rakenda julgelt oma harjutatud vahendeid.